Peluang terbuka Jawatan Kosong Pegawai Penyelidik Gred Q47 Di Jabatan Perikanan Malaysia

Peluang terbuka Jawatan Kosong Pegawai Penyelidik Gred Q47 dalam Perkhidmatan Awam (SPA) kepada seluruh rakyat Malaysia yang berumur 18 tahun keatas yang berkelayakan dan berminat untuk berkerja di Jabatan Perikanan Malaysia. Anda diperlawa untuk membuat permohonan segera bagi mengisi kekosongan jawatan yang ditawarkan seperti yang telah dinyatakan.

Borang permohonan bagi jawatan kosong di sektor tersebut jika anda berminat seperti :-

Maklumat Jawatan:

JABATAN PERIKANAN MALAYSIA
– Pegawai Penyelidik (Gred Q47)
– 1 Kekosongan
– 1 Simpanan
– Kumpulan : Pengurusan dan Profesional

Lain- Lain Jawatan ( Lihat Sini )

SYARAT KELAYAKAN:
Keutamaan diberi kepada yang memiliki kelayakan Ijazah sarjana dalam bidang Oseanografi/Oseannography atau Ijazah Doktor falsafah (PHD) dalam bidang Oseanografi/Oseannography.
Bagi tujuan pelantikan ke perkhidmatan awam, calon yang memohon jawatan yang mensyaratkan kelayakan Ijazah Sarjana Muda atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan Malaysia SERTA memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/ Sijil Vokasional Malaysia

SYARAT PENINGKATAN SECARA LANTIKAN
Pegawai sedang berkhidmat dalam perkhidmatan Penolong Pegawai Penyelidik adalah layak dipertimbangkan oleh Pihak Berkuasa Melantik berkenaan untuk Peningkatan Secara Lantikan ke jawatan Pegawai Penyelidik Gred Q41, tertakluk kepada kekosongan jawatan

DESKRIPSI TUGAS:

-Menjalankan kerja-kerja penyelidikan pembangunan (R & D) dalam bidang mikroelektronik dan teknologi maklumat atau dalam bidang berkaitan.
-Menjalankan penyelidikan asas dan gunaan, khidmat nasihat kepakaran, menyebar maklumat-maklumat berkenaan teknologi berkaitan dalam negara.
-Melaksanakan kajian dan penyelidikan mengenai jaminan kualiti, penyelidikan serta pemindahan sains dan teknologi dan pembangunan serta latihan, kursus-kursus bagi pengguna-pengguna dalam negara.

Tarikh Tutup : (Jumaat) 07 Disember 2018

PERMOHONAN
Permohonan terbuka kepada seluruh rakyat Malaysia. Pemohon dimestikan memenuhi syarat kelayakan yang telah dinyatakan
di iklan. Permohonan hendaklah disertakan dengan maklumat lengkap serta dokumen-dokumen yang diperlukan seperti sijil akademik dan lain-lain berkaitan.

Calon yang berminat, Boleh pemohonan di laman yang terdapat di bawah dan hantar permohonan terperinci dengan sijil- sijil anda dan resume kerja menggunakan link di bawah.

Borang Pemohonan dan Syarat-syarat boleh dilihat secara online

Jawatan Kosong Pegawai Penyelidik (Gred Q47)
Syarat kelayakan
Pendaftaran Pekerjaan Dalam Perkhidmatan Awam (SPA8i)
Sila Rujuk Panduan Pengguna (Video)
Sila Rujuk Panduan Pengguna (PDF)

Jangan Lupa LIKE,FOLLOW & SHARE kepada Rakan-rakan yang Memerlukannya.
Join kami di Telegram Jawatan Kosong untuk dapatkan iklan terkini klik sini
Kongsikan iklan jawatan ini pada rakan-rakan, Sanak saudara anda dan kita doakan siapa yang share post akan dipermudahkan mendapatkan kerja.
Jawatan Kosong Pegawai Penyelidik (Gred Q47) di JABATAN PERIKANAN MALAYSIA

Please follow and like us: