Peluang terbuka Jawatan Kosong di Jabatan Arkib Negara Malaysia – 29 July 2018

Peluang terbuka Jawatan Kosong dalam Perkhidmatan Awam (SPA) kepada seluruh rakyat Malaysia yang berumur 18 tahun keatas yang berkelayakan dan berminat untuk berkerja di Jabatan Arkib Negara Malaysia. Anda diperlawa untuk membuat permohonan segera bagi mengisi kekosongan jawatan yang ditawarkan seperti yang telah dinyatakan.

Borang permohonan bagi jawatan kosong di sektor tersebut jika anda berminat seperti :-

Maklumat Jawatan:

JABATAN ARKIB NEGARA MALAYSIA
– Pembantu Arkib Gred S19
– 8 Kekosongan
– Keutamaan kepada calon yang memiliki mata pelajaran Sejarah
– Kumpulan Perlaksanaan
– Gaji : RM1,352.00 ke RM4,003.00

Syarat Kelayakan:
– SPM/SVM/SKM

-Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.
(Gaji permulaan ialah pada Gred S19: RM1,352.00); atau

-Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 2 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.

-(Gaji permulaan ialah pada Gred S19: RM1,408.40); atau
Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 3 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
(Gaji permulaan ialah pada Gred S19: RM1,464.80).

-Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

Bagi tujuan pelantikan ke perkhidmatan awam, calon yang memohon jawatan yang mensyaratkan kelayakan masuk Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan Malaysia.

Deskripsi Tugas:
Bertanggungjawab menerima, menyemak dan mendaftar bahan-bahan arkib yang diterima, mendaftar bahan-bahan arkib yang diminta bagi tujuan penyelidikan dan rujukan, bahan-bahan arkib yang dikembalikan dan memastikan susunan dan pemeliharaan bahan-bahan arkib di bawah pengawasannya.

Tarikh Tutup : (Ahad) 29 July 2018

PERMOHONAN

Permohonan terbuka kepada seluruh rakyat Malaysia. Pemohon dimestikan memenuhi syarat kelayakan yang telah dinyatakan di iklan. Permohonan hendaklah disertakan dengan maklumat lengkap serta dokumen-dokumen yang diperlukan seperti sijil akademik dan lain-lain berkaitan.

Calon yang berminat, Boleh pemohonan di laman yang terdapat di bawah dan hantar permohonan terperinci dengan sijil- sijil anda dan resume kerja menggunakan link di bawah.

Borang Pemohonan dan Syarat-syarat boleh dilihat secara online

Deskripsi Tugas
http://www.spa.gov.my/web/guest/iklan-peluang-kerjaya-dalam-perkhidmatan-a-10
http://www.spa.gov.my/web/guest/pautan-borang-spa8i

Jangan Lupa LIKE,FOLLOW & SHARE kepada Rakan-rakan yang Memerlukannya.

Please follow and like us: