Peluang Terbuka Jawatan Kosong di Bank Negara Malaysia -16 Ogos 2018

Peluang terbuka Jawatan Kosong di Bank Negara Malaysia kepada yang berkelayakan dan berminat untuk berkerja sebagai Senior Legal Counsel, Enforcement (Kontrak 2 Tahun) Anda diperlawa untuk membuat permohonan segera bagi

mengisi kekosongan jawatan yang ditawarkan seperti yang telah dinyatakan. Borang permohonan bagi jawatan kosong di sektor tersebut jika anda berminat seperti :-

Maklumat Jawatan:

BANK NEGARA MALAYSIA
– Senior Legal Counsel, Enforcement (Kontrak 2 Tahun)
– Min 8 Tahun Pengalaman

Syarat Kelayakan:
– LL. B. (Hons) sebaik-baiknya dengan Ijazah Sarjana Undang-Undang dengan 3.00 CGPA atau kelas kedua bersamaan lebih rendah; dan Pengalaman: 5 tahun sebagai Timbalan Pendakwa / Pegawai Pendakwa Awam / Civil.

Deskripsi Tugas:
Menjalankan pendakwaan berkesan kesalahan di bawah undang-undang yang ditadbir oleh Bank Muncul sebagai peguam bela untuk Bank dalam kes-kes penguatkuasaan sivil Memberi nasihat perundangan kepada jabatan pelanggan berkenaan dengan undang-undang substantif dan prosedur Menyediakan input undang-undang bagi kes-kes yang dibentangkan pada mesyuarat EC

Tanggungjawab UTAMA:
A) Mengkaji dan penilaian Kertas Siasatan membaca dengan teliti dan menilai Kertas Siasatan untuk menentukan kecukupan bukti untuk membuktikan kes prima facie terhadap pesalah dan sesudah itu membuat cadangan kepada Timbalan Ketua Peguam (Timbalan Pendakwa Raya) untuk tujuan pendakwaan.

B) Pendakwaan pesalah Dakwa pesalah yang telah melanggar peruntukan undang-undang yang dikuatkuasakan oleh Bank dengan tujuan sabitan mendapatkan. Membantu Timbalan Pendakwa Raya yang menjalankan pendakwaan kesalahan di bawah undang-undang yang ditadbir oleh Bank.

C) Membantu Timbalan Pendakwa Raya Membantu Timbalan Pendakwa Raya dalam menjalankan rayuan dan semakan di Mahkamah Tinggi dan Mahkamah Rayuan berkenaan dengan kes-kes didakwa oleh BNM. Muncul sebagai peguam bela untuk BNM dalam penguatkuasaan sivil tujuan Sediakan kertas kausa yang berkaitan bagi tujuan penguatkuasaan sivil. Menilai bukti yang dikumpul dengan tujuan untuk menasihati tindakan penguatkuasaan sivil yang sesuai untuk diambil oleh Bank. Muncul sebagai peguam bela untuk penguatkuasaan sivil tujuan bagi Bank. Memberi nasihat perundangan kepada jabatan pelanggan berhubung dengan penguatkuasaan sivil. Memberi nasihat undang-undang mengenai kes-kes yang dibentangkan pada mesyuarat SPR.

D) Pengawasan Menyelia Pegawai Pendakwa (ALC / LC) dalam menilai Kertas Siasatan sebelum diserahkan kepada Timbalan Ketua Peguam (Timbalan Pendakwa Raya) untuk tujuan NFA pendakwaan, kompaun atau. Menyelia Pegawai Pendakwa (ALC / LC) untuk menjalankan ujian di mahkamah.

CABARAN
Menjalankan pendakwaan memerlukan kajian mendalam tentang fakta kes, persediaan untuk percubaan, kemahiran advokasi dan pengetahuan-mana peruntukan Akta Keterangan dan Kanun Tatacara Jenayah. Kebiasaan dengan Kaedah-Kaedah Mahkamah 2012 yang mengawal prosedur sivil. duluan berkaitan jarang berlaku dan penyelidikan oleh itu undang-undang dengan tujuan untuk mendakwa kes yang biasanya diperlukan. pembangunan yang pesat dalam undang-undang dan keperluan untuk mengikuti undang-undang bukti dan jenayah serta tatacara sivil. pengurusan masa cabaran. Kerjasama diperlukan daripada pihak luar dan saksi untuk memastikan kejayaan pendakwaan kes.

Tarikh Tutup : 16 Ogos 2018

PERMOHONAN
Permohonan terbuka kepada seluruh rakyat Malaysia. Pemohon dimestikan memenuhi syarat kelayakan yang telah dinyatakan di iklan. Permohonan hendaklah disertakan dengan maklumat lengkap serta dokumen-dokumen yang diperlukan seperti sijil akademik dan lain-lain berkaitan.

Calon yang berminat, Boleh pemohonan di laman yang terdapat di bawah dan hantar permohonan terperinci dengan sijil- sijil anda dan resume kerja menggunakan link di bawah.

Borang Pemohonan dan Syarat-syarat boleh dilihat secara online

http://www.bnm.gov.my/

Alamat :
Jalan Dato Onn,
50480 Kuala Lumpur
Federal Territory of Kuala Lumpur
Malaysia

Jangan Lupa LIKE,FOLLOW & SHARE kepada Rakan-rakan yang Memerlukannya.

Please follow and like us: